• Admin
  • dinsdag 22 augustus 2023 08:25

Belcar Skylimit Sprint Cup-manche sprint bij 24 Hours of Zolder

Met de 24 Hours of Zolder is Circuit Zolder dit weekend aanbeland bij een van zijn drukstbezochte meetings van het seizoen en uiteraard kon ook de Belcar Skylimit Sprint Cup niet op de affiche ontbreken. Het meest diverse sprintkampioenschap van de Benelux is toe aan zijn vierde van vijf meetings en werkt traditiegetrouw twee sprints van een halfuur af.

De Belcar Skylimit Sprint Cup blijft groeien en mag op Circuit Zolder rekenen op meer dan 45 deelnemers. “Het bewijs dat het kampioenschap een schot in de roos is”, bevestigt organisator Andy Jaenen. “Onze nieuwe klasseindeling blijft zijn vruchten afwerpen en daardoor kunnen we ook dit weekend weer bogen op een mooi uitgebalanceerd veld. Alle klassen tellen minstens vijf deelnemers, zodat er overal strijd zal zijn voor de ereplaatsen. In BSSC2 zien we bovendien meer dan 10 deelnemers op de voorlopige inschrijvingslijst, terwijl BSSC3 zelfs de kaap van 15 wagens rondt.”


In vergelijking met de vorige race, staan er ook dit weekend wederom nieuwe rijders en wagens aan de start. Één van de meest opvallende wagens is misschien wel de nieuwe BMW M2 Competition van Lievens Motorsport. Vader Paul en zoon Bart Lievens - die elk één sprint zullen afwerken - bouwden de BSSC5-racewagen op basis van een BMW M2-straatversie. Hoewel de BMW M2 CS Racing reglementair niet is toegelaten, zien we op die manier toch een BMW M2 aan de start. Aan ervaring ontbreekt het de familie Lievens absoluut niet en wie weet ontpoppen zij zich wel tot de grootste uitdager van de autoritaire kampioenschapsleider Steven Maris.


Een andere bolide die heel wat aandacht zal trekken, is de EJ Motorsport BMW 325i. Noem hem gerust de “oer-Clubsport”, want deze rechtsgestuurde wagen stond al aan heel wat nationale wedstrijden aan de start en leidde mee tot de populariteit van de BMW Clubsport-formule in ons land. Een wagen volledig naar de geest van de Belcar Skylimit Sprint Cup en met Kata Bozó en Gregory Eyckmans aan het stuur, zou deze BSSC2-bolide wel eens voor de verrassing kunnen zorgen. Daarnaast zien we in BSSC1 Rob Reynders starten in een Peugeot 206 GTI en deelt Jo Lammens voor het eerst dit seizoen het stuur van de BSSC3-BMW E90 met dochter Ines.


Met vijf zeges op zes wedstrijden voert Steven Maris uiteraard afgetekend de algemene tussenstand aan. Hij is voorlopig de enige deelnemer met meer dan 200 punten achter zijn naam en leidt vanzelfsprekend ook zijn klasse, BSSC5.
Tom Van Eenaeme pakte een quasi maximale score de vorige race en is met 160 punten tweede algemeen en leider in BSSC4. Dirk De Bock volgt op 143 punten en voert BSSC3 aan, terwijl Laurens Cloots dankzij een score van 121 punten niet enkel de vijfde plaats algemeen in handen heeft, maar ook de leidersplaats in BSSC2 in handen heeft. Stella Keutmann en Nele Von der Ruhren scoorden uitermate consistent dit seizoen en prijken daardoor op kop in BSSC1.


Met de start van de 24 Hours of Zolder voorzien op zaterdag om 16u00, werkt de Belcar Skylimit Sprint Cup eerder op de dag twee wedstrijden af, om 9u55 en om 12u30. Gezien vrijdag traditioneel een rustdag is bij de 24 Hours of Zolder, staan de kwalificaties op donderdag op het menu, om 10u45 en 14u45.