• Admin
  • donderdag 13 juli 2023 05:28

Belcar Skylimit Sprint Cup sprint bij de langste race van het jaar!Belcar Skylimit Sprint Cup sprint bij de langste race van het jaar!

De Belcar Skylimit Sprint Cup 2023 rondt dit weekend de kaap van de eerste seizoenshelft. Het sprintkampioenschap werkt op het Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps twee traditionele sprints af van 30 minuten in het voorprogramma van de langste wedstrijd op de circuitkalender, de populaire 25 Hours Fun Cup. Steven Maris trekt in zijn BMW als leider in de voorlopige stand naar het mooiste circuit ter wereld. Hij telt 21 punten voorsprong op merkgenoot Dirk De Bock en heeft 35 punten bonus op het duo Davy Van Goethem en Laurens Cloots, dat ex aequo de voorlopige derde plaats deelt.

Steven Maris wist tot dusver bij elke wedstrijd met eremetaal huiswaarts te keren en wordt daarvoor dus beloond met de voorlopige leidersplaats. Kan de BSSC3-rijder die succesreeks ook verderzetten op een nieuwe omloop op de kalender van de Belcar Skylimit Sprint Cup 2023, de F1-piste in Francorchamps? “Dat zal inderdaad de vraag zijn die zowel Steven als de verzamelde concurrentie zich stelt”, repliceert Belcar Skylimit Sprint Cup-promotor Andy Jaenen. “21 punten is een ietwat comfortabele voorsprong, maar niet van die orde dat Steven op zijn lauweren kan rusten. De concurrentie ligt op vinkenslag, zoveel is zeker! Na Mettet en Circuit Zolder is de Belcar Skylimit Sprint Cup niet enkel aanbeland bij zijn derde meeting, maar staat ook alweer een ander circuit op het programma. Het zal dus wederom aanpassen geblazen zijn, want de omloop in Spa-Francorchamps is absoluut niet te vergelijken met de tracés in Mettet of Zolder. Bovendien hebben de deelnemers een tweetal maanden gehad om deze race voor te bereiden, dus reken er maar op dat ze gebrand zijn op een goed resultaat!”


De Belcar Skylimit Sprint Cup scheert dit seizoen hoge toppen qua deelnemersaantallen en trekt die lijn ook in Spa-Francorchamps door. “We verwachten wederom een veertigtal wagens aan de start en daarbij mogen we niet enkel een aantal nieuwe gezichten verwelkomen, maar zien we ook enkele oude bekenden wederoptreden. Zo maken Milan Feytons en Lucas Wijnant hun debuut in de autosport aan boord van een Peugeot 206 GTI die uitkomt in de BSSC1-klasse. Beide heren pakten in het verleden de titel in de Virtual Skylimit Sprint Cup en ruilen nu dus het virtuele kuipje voor dat van een echte Peugeot. In diezelfde klasse zien we ook Glenn Kerckhofs aantreden; hij wisselde zijn BSSC2-Abarth in tegen een Suzuki Swift die start in BSSC1. Terug van weggeweest zijn Tom Vanderheyden en Philippe Huart, beide met een Ford Fiesta (BSSC2), en Tom Werckx, uiteraard met een BMW van JJ Motorsport in BSSC4.


Aangezien de 25 Hours Fun Cup start op zaterdagnamiddag, worden de twee kwalificatiesessies verreden op vrijdag. Op zaterdag opent de Belcar Skylimit Sprint Cup het programma om 9u15 met een eerste sprint, terwijl de deelnemers later op de dag om 14u35 een tweede en laatste maal de degens kruisen.