• Admin
  • woensdag 11 oktober 2023 18:32

Beslissende seizoensfinale op Circuit Zolder voor Belcar Skylimit Sprint Cup

Dit weekend valt het doek over de derde jaargang van de Belcar Skylimit Sprint Cup. Op Circuit Zolder wordt een laatste maal in 2023 het beproefde recept van twee sprints over 30 minuten bovengehaald, waarna we op zondagmiddag de verschillende kampioenen kunnen kronen in het populairste en meest diverse sprintkampioenschap van de Lage Landen.

Ook voor de seizoensfinale wordt verwacht dat de Belcar Skylimit Sprint Cup vlot de kaap van de 40 deelnemers rondt, met opnieuw meer dan zes wagens in elke klasse. “Mijn hoop en verwachting voor de laatste twee sprints van het seizoen, is dat de Belcar Skylimit Sprint Cup de positieve lijn van het seizoen doortrekt. Dat impliceert een felle en faire strijd op de piste en een leuke en gemoedelijke sfeer in de paddock.”

Er staat heel wat op het spel in de twee sprints over 30 minuten, want er zijn nog heel wat titels te verdelen. “Na een ronduit dominant seizoen met zeven zeges op acht races, verzekerde Steven Maris zich reeds van de algemene titel en de kroon in BSSC5”, vertelt Andy Jaenen, organisator van de Belcar Skylimit Sprint Cup. “Ook Laurents Cloots is in BSSC2 nu al zeker van de klassetitel, terwijl Dirk De Bock genoeg heeft aan twee puntjes om zich kampioen te kronen in BSSC3. Daniel Donkels, de enige rivaal van De Bock, weet dus wat hem te doen staat: winnen, net als bij de eerste race in Spa eerder dit jaar! In BSSC4 beschikt Tom Van Eenaeme een bonus van 14 punten op Wouter Manderveld, terwijl ook Davy Cooreman met 22 punten achterstand mathematisch nog kans maakt op de titel. Daarvoor moet de Honda-rijder het seizoen afsluiten zoals hij begon, met een dubbelzege. In BSSC1 ligt Davy Van Goethem op titelkoers, met een voorsprong van 18 punten op de dames-tandem Stella Keutmann/Nele Von der Ruhren.”


Bij de seizoensfinale zien we ook enkele nieuwe namen, rijders die op Circuit Zolder komen kennismaken met de Belcar Skylimit Sprint Cup. “Zelfs met onze allerlaatste sprints weten we inderdaad nog nieuwe rijders te begeesteren”, juicht Andy Jaenen. “Meer zelfs, ik durf te stellen dat de strijd voor de algemene overwinning nog nooit zo veelbelovend is geweest als dit weekend. Enerzijds kan Steven Maris voluit strijden, nu hij geen rekening meer hoeft te houden met de puntenstand. Anderzijds zien we met de Peugeot 308 TCR van de Luxemburgse klimkoers-specialist Michel Fernandes niet alleen een volbloed-sprintwagen aan de start verschijnen, ook heeft de familie Lievens hun BMW M2 Competition de voorbije weken verder op punt kunnen stellen na hun podiumplaats in hun debuutweekend. Peter Pauls stoomde eveneens zijn TCR-Opel Astra klaar en we zien ook voormalig profvoetballer Ruud Boffin starten met een uiterste potente BMW M4 GT4. David Vyncke is terug van weggeweest en komt in BSSC3 uit op een Renault Clio uit de ateliers van JFT Racing. Max Rosam tenslotte is een nieuwe naam in ons kampioenschap. Hij heeft onder andere ervaring met de BMW M2 CS Racing waarmee hij het dit seizoen tot vicekampioen schopte in de BMW M2 Cup, maar opteert dit weekend voor een BMW E36 328i die uitkomt in BSSC4. Een geduchte concurrent dus voor Tom Van Eenaeme en Wouter Manderveld!”


Het Europese kampioenschap NASCAR bezoekt dit weekend Circuit Zolder en binnen dat mooie programma werkt de Belcar Skylimit Sprint Cup op zaterdag kwalificaties af om 09u15 en 16u00, terwijl op zondag tweemaal 30 minuten gestreden wordt voor de winst vanaf 10u30 en 12u30.